CFGM Cuina i serveis de restauració

3 cursos acadèmics i doble titulació. Formació en Centres de Treball i en empreses del sector.

Objectius

La competència general d’aquest títol consisteix a executar les activitats de preelaboració, preparació, conservació, finalització, presentació i servei de tot tipus d’elaboracions culinàries en l’àmbit de la producció en cuina, realitzar les activitats de preparació, presentació i servei d’aliments i begudes, així com les d’atenció als clients en l’àmbit de la restauració, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental.

Requisits d'accés

Títol de la ESO, títol de Tècnic o de Tècnic auxiliar, haver superat el curs per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà (CAM), haver superat un 2n curs de BUP, tenir estudis equivalents a efectes acadèmics, haver superat un PQPI, haver superat una prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, títol per accedir a un cicle de grau superior, haver superat la prova d’accés a cicles de grau mitjà.

Àmbit de treball

Aquest professional exercirà l’activitat professional tant en grans empreses com en mitjanes i petites empreses, principalment del sector de l’hoteleria, encara que també pot treballar per compte propi en petits establiments de restauració. Aquesta professió es desenvolupa en sectors i subsectors productius en els quals es desenvolupen processos d’elaboració i de servei d’aliments i de begudes, com seria el sector de l’hoteleria i, en el seu marc, les àrees d’hoteleria i restauració (tradicional, moderna i col·lectiva).

Què estudiaràs?

Ofertes gastronòmiques.
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
Preelaboració i conservació d’aliments.
Operacions bàsiques en bar i cafeteria.
Anglès tècnic.
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
Formació i orientació laboral Tècniques culinàries.
Operacions bàsiques en restaurant.
El vi i el seu servei.
Serveis en bar i cafeteria.
Tècniques de comunicació en restauració
Empresa i iniciativa emprenedora.
Productes culinaris.
Postres en restauració.
Serveis en restaurant i esdeveniments especials.
Francès.
Síntesi.
Formació en centres de treball FCT.

Com estudiaràs?

Cafeteria, restaurant i menjador pedagògic

Fem pràctiques diàries i reals de cuina, pastisseria, servei i atenció al client, amb ofertes gastronòmiques variades en diferents espais.

Fem que tot el que hi passa sigui significatiu i cap detall pugui passar per alt. L’alumne/a té un feedback immediat del client i desenvolupa el seu esperit crític.

A cada curs l’alumne/a té un rol a desenvolupar de forma diària i rotacional.

Producte de proximitat

Apostem per avançar cap a una nova consciència alimentària amb productes ecològics i de proximitat.

Manipulem les mercaderies i seguint les normes d’APPCC per a les transformacions a les partides, aconseguint que l’alumne/a conegui el producte, el visqui, el gaudeixi, l’estimi i el transformi.

Taller de cuina

Cada curs adquireix un coneixement, des de la cuina clàssica a la cuina d’avantguarda, on la creativitat porta el grup a desenvolupar un projecte comú amb el guiatge dels professors.

El taller és complementari als serveis reals. És on es treballen les tècniques, els conceptes, els procediments i on es resolen els perquès i els dubtes sense la pressió d’un servei.

Tallers de serveis

Treballar les bases del servei en un ambient distès i relaxat, on prima el coneixement del material i la matèria prima necessària, la tipologia de client, la comunciació i la cohesió de grup.

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir al batxillerat i/o a un cicle de grau superior de formació professional.

Sortides professionals

Cuiners.
Caps de partida.
Treballadors d’economat, d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes.
Cambrers de bar, cafeteria o restaurant.
Caps de rang.
Treballadors d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i de begudes.
Bàrmans.
Ajudants de sommelier.
Auxiliars de serveis en mitjans de transport.

4.8/5 - (25 votes)
CFPM HT10 i HT30
Cuina i Gastronomia i
Serveis de Restauració

3 cursos acadèmics (3371 hores).
2 títols oficials:
Tècnic/a en cuina i gastronomia.
Decret 52/2013
Tècnic/a de serveis en restauració.
Decret 117/2013, de 19 de febrer
500 hores FCT.
Horaris: dl. a dv. de 8:30h a 15h.

Descarrega't la fitxa
Uniforme

L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils requereix als seu alumnat l’adquisició d’uniforme, llibres, materials i estris.