Som escola de vida,
som escola verda!

Una Escola Verda és un centre que ha rebut un distintiu certificant el compromís per desenvolupar un pla d’actuacions vinculat amb l’educació ambiental i de respecte vers el seu entorn més proper.

Així doncs, un dels propòsits és la participació activa del centre en projectes de millora ambiental, arribant a esdevenir un motor de la sostenibilitat a escala local.

Quan a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils parlem de sostenibilitat fem una aposta pel futur amb les nostres actuacions presents.

A l’EHTC utilitzem els recursos naturals de manera racional. També desenvolupem recursos renovables per substituir aqueslls que són limitats i no renovables i regulem l’emissió de contaminants de manera que no sobrepassin la capacitat d’absorció del medi ambient.

3R: Reduïr, Reutilitzar i Reciclar.

Reduir

Intentem utilitzar o consumir menys recursos.

✓ Comprar el que es necessita.
✓ Evitar llençar els aliments a les escombraries. Al buffet oferir plats petits per evitar el malbaratament alimentari.
✓ Evitar que els aliments es deteriorin per mala conservació.
✓ Utilitzar les dosis adequades de productes de neteja.
✓ Reduïr les emissions d’escapament dels vehicles per tal de portar-ho a terme l’alumnat té a la seva disposició la borsa de mobilitat.

Reutilitzar

Intentem perllongar la vida d’un producte aprofitant-lo per tornar-lo a utilitzar o per a nous usos.

✓ Pots de vidre de iogurt reconvertits en porta espelmes.
✓ Envasos de vidre del suc reconvertits en gerros per les flors o com un element decoratiu més.
✓ Plats convertits en elements decoratius proporcionats pel pintor David Callau Gené de Cambrils.
✓ Utilitzem l’altre cara del paper etc.
✓ Reaprofitar el material de la comunitat educativa com llibres de l’any anterior, uniformes i maletins per tal de portar-ho a terme la comunitat educativa té a la seva disposició la borsa de Material Converter.

Reciclar

Aquest procés industrial permet convertir materials rebutjats en matèries primeres per fabricar nous productes.

A l’escola d’hoteleria portem a terme el reciclatge separant les escombraries i dipositant-la en els contenidors habilitats per a cada tipus de producte (orgànica, plàstic, vidre, paper, piles, olis, etc.)

Participem amb la fundació Seur què porten els taps recollits de l’escola a la planta de reciclatge i amb els beneficis obtinguts es destinen per l’ajuda i auxili de menors amb malalties no cobertes pel sistema sanitari ordinari.