Som escola de vida,
som escola verda!

escola verda cambrils

Una Escola Verda és un centre que ha rebut un distintiu certificant el compromís per desenvolupar un pla d’actuacions vinculat amb l’educació ambiental i de respecte vers el seu entorn més proper.

Així doncs, un dels propòsits és la participació activa del centre en projectes de millora ambiental, arribant a esdevenir un motor de la sostenibilitat a escala local.

Quan a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils parlem de sostenibilitat fem una aposta pel futur amb les nostres actuacions presents.

A l’EHTC utilitzem els recursos naturals de manera racional. També desenvolupem recursos renovables per substituir aqueslls que són limitats i no renovables i regulem l’emissió de contaminants de manera que no sobrepassin la capacitat d’absorció del medi ambient.

3R: Reduïr, Reutilitzar i Reciclar.

Reduir

Intentem utilitzar o consumir menys recursos.

✓ Comprar el que es necessita.
✓ Evitar llençar els aliments a les escombraries. Al buffet oferir plats petits per evitar el malbaratament alimentari.
✓ Evitar que els aliments es deteriorin per mala conservació.
✓ Utilitzar les dosis adequades de productes de neteja.
✓ Reduïr les emissions d’escapament dels vehicles per tal de portar-ho a terme l’alumnat té a la seva disposició la borsa de mobilitat.

Reutilitzar

Intentem perllongar la vida d’un producte aprofitant-lo per tornar-lo a utilitzar o per a nous usos.

✓ Pots de vidre de iogurt reconvertits en porta espelmes.
✓ Envasos de vidre del suc reconvertits en gerros per les flors o com un element decoratiu més.
✓ Plats convertits en elements decoratius proporcionats pel pintor David Callau Gené de Cambrils.
✓ Utilitzem l’altre cara del paper etc.
✓ Reaprofitar el material de la comunitat educativa com llibres de l’any anterior, uniformes i maletins per tal de portar-ho a terme la comunitat educativa té a la seva disposició la borsa de Material Converter.

Reciclar

Aquest procés industrial permet convertir materials rebutjats en matèries primeres per fabricar nous productes.

A l’escola d’hoteleria portem a terme el reciclatge separant les escombraries i dipositant-la en els contenidors habilitats per a cada tipus de producte (orgànica, plàstic, vidre, paper, piles, olis, etc.)

Participem amb la fundació Seur què porten els taps recollits de l’escola a la planta de reciclatge i amb els beneficis obtinguts es destinen per l’ajuda i auxili de menors amb malalties no cobertes pel sistema sanitari ordinari.